Mød teamet

Nedenfor ser I det faste team, og hertil kommer "Als Klosters venner". En dejlig skare af løst ansatte, familie, venner, bekendte og netværkspersoner, som springer til med hjælp, sparring og gode råd, når der er behov. Vi er så taknemmelige. 

Marianne

Klosterforstander-inde

Marianne er gift med Flemming, og de er parret bag Als Kloster.

 

Marianne er en rigtig business-nørd, og hun tager sig derfor af alt det administrative, planlægningen, markedsføringen mv. 

 

Hun elsker også mad (og har mange meninger om det), og derfor fik hun også ansvaret for vores køkken.

Flemming 

Klosterforstander-ude

Ja, så er Flemming forhåbentlig også gift med Marianne :-).

Flemming har "vundet" alt det udvendige. Han elsker at være praktisk, og med alle de planer, der er for klosteret, skal han nok få travlt. 

Manden er også rigtig rar. Han er oprindelig uddannet sygeplejerske, og det fornægter sig ikke.

Grethe 

Kloster-sprutte

Grethe er klosterets blæksprutte.

Hun står for værelserne og alt, hvad der sig hører til. Hun tager også gerne et nap i køkkenet og springer til, hvor der er behov.

Grethe er en humørbombe, så hende kan I glæde jer til at møde. 

Erik
Kloster-håndværker

Erik er træmand (tømrer), og han tager lige en fulltime-tørn her på klosteret, inden han går på folkepension (det kan man ikke se, vel).

Erik bliver blandt andet hovedmanden bag vores nye fine værelser og vores kommende fede glamping-enheder. 

Erik har været faglærer i mange år, så når han kalder til samling, kommer vi.

Jesper

Kloster-håndværker

Jesper er murer, og han kommer forbi efter behov. Han går blandt andet i gang med at lave vores rustikke café med det fedeste teglgulv.

Og så er Jesper det mest garvede naturmenneske, vi kender. Han råder os derfor også om, hvordan vi passer bedst på rådyrene, fasanerne og alle de andre dyr, der lever rundt om klosteret.  

Evander

Kloster-beboer

Evander er en skøn labrador på 13 år, som hele sit liv har været HR-chef i sin mors tidligere firma. Han er top-trænet i at være sød.

 

Han får sig dog efterhånden mange små lure i løbet af en dag, og det er ham vel undt i den alder. 

Om Als Kloster

Als Kloster er oprindelig en landejendom, der senere har fået en rigtig sjov historie. Det er her navnet Als Kloster kommer ind i billedet. I 1989 blev gården nemlig købt af den katolske nonneorden Assumptionssøstrene, som byggede det hele om til et kloster. Her flyttede nonner af forskellige nationaliteter ind og levede deres liv. De tilbød bl.a. refugieophold til medmennesker med brug for en pause fra det travle hverdagsliv.

Med klostret som udgangspunkt blev den nye katolske kirke i Sønderborg indrettet. Klokketårnet på vores gårdsplads er stort set magen til det, der står foran den katolske kirke i Sønderborg. Vores klokke har dagligt kaldt nonnerne til messe her på Als Kloster.

I år 2001 besluttede Assumptionssøstrene at samle aktiviteterne på Sjælland. Her overtog vores forgængere klosteret, der de næste 20 år dannede rammen om tre generationers familieliv og senest den lille hyggelige Bed and Breakfast. Nu er det så blevet vores tur til at skrive de næste kapitler i fortællingen, og som I kan se under ”Gårdhotellet”, har vi mange drømme og planer, som vi skal have gjort til virkelighed. 

Og nu bare lige en afrunding på det med nonnerne....

Ordenen blev grundlagt af Marie-Eugénie Milleret i 1839. Dens navn refererer til Jomfru Marias himmelfart og det latinske ord assumptio, der betyder optagelse. Ordet er samtidig en henvisning til ordenens kald om at sikre alle en uddannelse for, at verden på den måde kan blive et bedre sted at leve.

Tiden går, og nu er Assumptionssøstrene helt ude af Danmark. Der er ikke længere samme behov for nonner til at drive skole- eller hospitalsvæsen her, og nonnerne er derfor rejst ud til andre klostre rundt om i verden, hvor der er større behov.

Genveje

Book dit ophold

  • Facebook
  • Instagram
Skærmbillede 2021-03-03 kl. 11.27.19.png
smoky-mountain-social-tripadvisor-certif

Virksomhedsdata

Als Kloster ApS

Søndre Landevej 156

DK-6400 Sønderborg

T +45 20454537

reception@alskloster.dk

CVR 41 59 45 86

Sydbank

Reg.nr. 8010

Konto   0001966937